Оголшення

До уваги батьків майбутніх першокласників! З 1 березня розпочато прийом заяв на зарахування до 1 класу нашого закладу. Ласкаво просимо!

Рекомендована публікація

Дистанційне навчання

  До уваги здобувачів освіти! Оновлена сторінка "Дистанційне навчання".

13 лютого 2024

Навчаючи вчуся

 

Сьогодні зміни в суспільстві потребують також змін і в системі освіти, зокрема у методичній діяльності вчителя. Її зміст постійно оновлюється, удосконалюється. Разом з тим повинен підвищуватися рівень компетентності вчителя. Саме це обумовлює необхідність залучення педагогічних кадрів до різноманітних форм роботи. Однією з таких є майстер-клас. Така форма роботи є ефективним прийомом передачі педагогічного досвіду, бо головним є не просто передати знання а задіяти учасників у освітній процес, зробити їх активними, створити таку атмосферу, щоб вони проявили себе як творці.

Такий майстер-клас відбувся у Лебединському ЗЗСО І-ІІІ ст. №1. Педагоги школи продемонстрували свої напрацювання. Асистент вчителя Пушкарь Ю.О. провела майстер-клас за допомогою цеглинок LEGO. Завдяки ним педагоги граючись закріплювали отримані знання і навички, розвивали зв’язне мовлення і працювали в групах.

Асистент вчителя Глух В.В. ознайомила педагогів з арт-терапією із застосуванням тісто пластичних мас, які використовує на корекційних заняттях з дітьми. Учителі спробували виліпити фігурки казкових героїв, при цьому розвиваючи дрібну моторику, уяву, увагу, навички взаємодії в колективі.

Учитель зарубіжної літератури Капуста Л.В. представила стратегію «Дослідники та експерти», яка використовується на етапі знайомства з творчістю письменника та з попереднім ознайомленням з твором. При підготовці вчитель використовувала Інтернет-ресурси, генератори QR-кодів та чек-листів. Педагоги отримавши чек-лист команди опрацювали за QR-кодами тему «Ніч перед Різдвом» М.Гоголя. Зробили відповідні записи, запам’ятали якомога більше фактів та інформації, тобто стали експертами з даної теми.

Асистент вчителя Іщенко П.О. ознайомила педагогів із використанням методу піктограм для вивчення віршів з дітьми з ООП. Вона запропонувала вчителям намалювати вірш В.Сосюри «Любіть Україну», застосовуючи малюнки та смайлики.

Учитель фізики Захаров А.Є. запропонував педагогам настільну гру для учнів «Фізична мозаїка». Кожна команда отримала картки, які необхідно було викласти по черзі, які відповідають одна одній записами термінів, формул, фізичних характеристик на сторінках трикутника. На завершенні виходить велика фігура у формі трилисника, робота, рака. Перемагає той, хто швидше викладе картки.

На завершення учителі мали практичне заняття із теми «Виготовлення   тимчасових мікропрепаратів шкірки луски цибулі», яке підготувала вчитель біології Гапич Л.М.

Під час заходів була створена атмосфера відкритості,  доброзичливості,   співтворчості  у спілкуванні. Працюючи разом, кожен педагог ставав учасником майстер-класу в пошуку знань і способів діяльності.



















Немає коментарів: