Організація питного режиму в закладах освіти
Про призначення відповідальних за стан харчування здобувачів освіти закладу
Технологічні карти
Платформа "ZNAIMO: знаємо, що їмо"
ШКІЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ
Харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання школярів. Воно не тільки сприяє загальному зміцненню організму дітей, але також може впливати на їхню працездатність і успішність. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання їжі не лише вберігають дитину від численних хвороб, а й роблять її бадьорішою і уважнішою.
Раціональне харчування учнів будується на дотриманні трьох основних принципів:
· - забезпечення відповідності енергетичної цінності раціону харчування енергозатратам організму;
· - задоволення фізіологічних потреб організму у визначеній кількості енергії і співвідношенні у харчових речовинах;
· - дотримання оптимального режиму харчування, тобто фізіологічно обґрунтованого розподілу кількості споживаної їжі протягом дня.
Їжа у школі має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітною. Тому в Україні розгорнуто реформу шкільного харчування. Новацій має зазнати не тільки склад шкільного меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків та роботи з постачальниками, а також підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів, як наскрізної компетенції Нової української школи.
Немає коментарів:
Дописати коментар