Харчування здобувачів освіти

Про організацію харчування дітей в закладах освіти Лебединської  міської територальної громади  у 2024-2025 н.р. 


Про організацію харчування дітей у закладі освіти у 2024-2025 н.р.


Про призначення відповідальних за стан харчування здобувачів освіти закладу


Графік харчування здобувачів освіти у 2024-2025 н.р.



МЕНЮ


10.04.2025



09.04.2025




08.04.2025




07.04.2025




29.03.2025




27.03.2025




26.03.2025



25.03.2025




24.03.2025




21.03.2025




20.03.2025




19.03.2025




18.03.2025




17.03.2025



14.03.2025



13.03.2025


Технологічні карти


Платформа "ZNAIMO: знаємо, що їмо"


ШКІЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ

Харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання школярів. Воно не тільки сприяє загальному зміцненню організму дітей, але також може впливати на їхню працездатність і успішність. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання їжі не лише вберігають дитину від численних хвороб, а й роблять її бадьорішою і уважнішою.

Раціональне харчування учнів будується на дотриманні трьох основних принципів:

·         - забезпечення відповідності енергетичної цінності раціону харчування енергозатратам організму;

·         - задоволення фізіологічних потреб організму у визначеній кількості енергії і співвідношенні у харчових речовинах;

·         - дотримання оптимального режиму харчування, тобто фізіологічно обґрунтованого розподілу кількості споживаної їжі протягом дня.

Їжа у школі має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітною. Тому в Україні розгорнуто реформу шкільного харчування. Новацій має зазнати не тільки склад шкільного меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків та роботи з постачальниками, а також підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів, як наскрізної компетенції Нової української школи.



Немає коментарів: