Оголшення

До уваги батьків майбутніх першокласників! З 1 березня розпочато прийом заяв на зарахування до 1 класу нашого закладу. Ласкаво просимо!

Рекомендована публікація

Дистанційне навчання

  До уваги здобувачів освіти! Оновлена сторінка "Дистанційне навчання".

05 квітня 2019

Тренінг ненасильницької взаємодії


   
 На весняних канікулах у нашій школі продовжив свою роботу тренінг ненасильницької взаємодії у ромках співпраці з «Жіночим консорціумом України». Темою тренінгу  стала важлива складова недопущення конфлікту - це спілкування і комунікація. Як часто виникають непорозуміння через те, що один партнер не вдало висловився, а інший його не так зрозумів. Ось і є привід для виникнення конфліктної ситуації.  І як важливо, особливо для педагога,  володіти всіма формами комунікацій. Відкриттям для наших педагогів стало те, що лише 7% інформації ми сприймаємо за допомогою слів, решта – це мова тіла, міміка, жести, невербальна складова спілкування.
     Дуже важливо у спілкуванні один з одним не звинувачувати іншого, а говорити про свої почуття та відношення до людини чи вчинку. Таку можливість дають нам «Я - висловлювання». Адже значно приємніше почути замість звичного: «Ти найгірший учень у класі!»  фразу: « Мені буде дуже приємно, коли покращиш свої знання».
Як завжди, гарно сприймаються педагогами вправи, які вимагають творчих здібностей, вміння бути артистом, перевтілюватись і розуміти іншого, адже в цьому і є складові педагогічної майстерності.







Немає коментарів: