Оголшення

До уваги батьків майбутніх першокласників! З 1 березня розпочато прийом заяв на зарахування до 1 класу нашого закладу. Ласкаво просимо!

Рекомендована публікація

Дистанційне навчання

  До уваги здобувачів освіти! Оновлена сторінка "Дистанційне навчання".

07 червня 2018

Протидія торгівлі людьми


У лексиконі сучасного українського суспільства усе частіше вживається термін «трафікінг» або ж «торгівля людьми». Здавалося б, людство давно забуло про явище работоргівлі, яке більшість з нас асоціюють з давньою та середньовічною історією – кріпацтвом, «чорним рабством» та іншими подібними явищами. Проте, як свідчать факти, работоргівля є  цілком сучасною реалією, чиє існування має потужне економічне підґрунтя. Ця проблема має глобальний характер, адже постраждати від торгівлі людьми може людина будь-якого віку, статі, походження, з будь-якою освітою і рівнем достатку.


      Україна насамперед вважається країною походження постраждалих від торгівлі людьми.
    Тому 07.06.2018 року в Лебединській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 практичним психологом Кравченко Т.О. були проведені заходи з учнями 1-8 класів щодо протидії торгівлі людьми.

    З учнями 1-4 класів була проведена година спілкування « Зустріч з незнайомцями» з метою розвитку  навичок  безпечної  поведінки, запобігання фізичному та психологічному насильству, також учні переглянули тематичний мультфільм «Корисні підказки. Місія "Незнайомці"».

     Для учнів 5 – 8 класів був проведений лекторій « Попередження торгівлі людьми» з метою підвищити рівень поінформованості та усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити причини, форми та ознаки цього явища; показати небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, також учні переглянули і обговорили документальний фільм «Станція призначення – життя».





Немає коментарів: