ШКІЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ
Харчування відіграє серйозну роль в питанні
повноцінного розвитку і зростання школярів. Воно не тільки сприяє загальному
зміцненню організму дітей, але також може впливати на їхню працездатність і
успішність. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання
їжі не лише вберігають дитину від численних хвороб, а й роблять її бадьорішою і
уважнішою.
Раціональне харчування учнів будується на дотриманні
трьох основних принципів:
·
- забезпечення
відповідності енергетичної цінності раціону харчування енергозатратам
організму;
·
- задоволення
фізіологічних потреб організму у визначеній кількості енергії і співвідношенні
у харчових речовинах;
·
- дотримання
оптимального режиму харчування, тобто фізіологічно обґрунтованого розподілу
кількості споживаної їжі протягом дня.
Їжа у школі має бути не тільки корисною, але й смачною
і різноманітною. Тому в Україні розгорнуто реформу шкільного харчування.
Новацій має зазнати не тільки склад шкільного меню та рецептури приготування,
але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків та
роботи з постачальниками, а також підходи у формуванні культури здорового
харчування у школярів, як наскрізної компетенції Нової української школи.
Детальніше дізнатися про організацію та нормативну базу щодо харчування можна тут.
В Україні з’явився новий портал – «Знаїмо»
Трансгенні жири та здорове харчування дітей
Організація правильного харчування школярів
Немає коментарів:
Дописати коментар