Оголшення

До уваги батьків майбутніх першокласників! З 1 березня розпочато прийом заяв на зарахування до 1 класу нашого закладу. Ласкаво просимо!

Рекомендована публікація

Дистанційне навчання

  До уваги здобувачів освіти! Оновлена сторінка "Дистанційне навчання".

21 травня 2019

День цивільного захисту


Відповідно до плану підготовки з цивільного захисту відділу освіти Лебединського міськвиконкому на 2019 рік, на виконання наказу  відділу освіти від 02.05.2019р. №92-ОД «Про проведення Дня ЦЗ у закладах загальної середньої освіти міста», та наказів  по школі від 02.01.2019 р. № 03-ОД «Про організацію і ведення  цивільного захисту в школі»,  від 07.05.2019 р. № 116-ОД «Про проведення Дня ЦЗ» у загальноосвітній  школі  №1  20 травня проведені заходи Дня цивільного захисту та комплексні об’єктові тренування.

            1. Основною метою Дня ЦЗ та КОТ були:
-         відпрацювання дій педагогічних і учнівських колективів на випадок надзвичайних ситуацій та удосконалення теоретичних знань і практичних умінь і навичок з ЦЗ, досягнення узгодження  в роботі керівного складу, постійного складу складу формувань, педагогічного складу, учнів і навчальних закладів як об’єктів цивільного захисту в цілому щодо виконання заходів запобігання і реагування на НС техногенного, воєнного  та природного характеру, запобігання загрозам терористичного характеру.
            2. Основними завданнями Дня ЦЗ, КОТ:
·        відпрацювання питань Програми загальної підготовки населення до дій у НС, порядку дій персоналу згідно плану основних заходів під час загрози та виникнення НС, які прогнозуються;
·        формування практичних навичок під час дій за командами, розпорядженнями, сигналами оповіщеннями ЦЗ;
·        розвиток вмінь, навичок грамотно та чітко діяти у різних НС щодо захисту здоров’я та життя;
·        удосконалення теоретичних знань і практичних навичок щодо захисту від наслідків НС;
·        тренування щодо виконання нормативів ЦЗ використання засобів індивідуального захисту;
·        виховання впевненості у ефективності заходів, які реалізуються Єдиною державною системою запобігання і реагування на НС, постійній готовності до виконання завдань ЦЗ і безпечної життєдіяльності.
            3. До проведення «Дня ЦЗ» та КОТ залучались:
-         педагогічні працівники, учнівський склад, технічний персонал  школи  – 40 осіб постійного складу та  357  учнів;
           4. Протягом Дня ЦЗ та КОТ з постійним складом і учнями відпрацьовані:
·        дії за сигналами ЦЗ («Увага, Всім!» та ін.);
·        евакуація постійного складу  учнів школи з приміщень навчального  закладу за сигналами ЦЗ;
·        співпраця закладу  освіти міста із службами ЦЗ та Лебединською ДПРЧ – 18 за сигналами ЦЗ;
·        вміння користуватися засобами індивідуального захисту, виготовляти найпростіші засоби захисту органів дихання;
·        виконання нормативів ЦЗ учнями.
           Проведені наступні заходи:
-         відкриті тематичні уроки, виховні години, конкурси, вікторини;
-         пожежно-спортивні та військово-спортивні естафети.
-         тематичні виставки літератури на тематику ЦЗ,
-         перегляд тематичних відеофільмів та відео фрагментів
-         виставки  та дитячих малюнків і плакатів.
2.      Учні, постійний склад, за сигналами ЦЗ діяли грамотно і чітко.
Згідно  плану  проведення  Дня  ЦЗ  в школі 20.05.2019 р. відбулися такі заходи:
Заст. директора з НВР Тимошенко І.М.  під час проведення загальношкільної лінійки ознайомила учнів та особовий склад закладу з основними завданнями та планом проведення Дня Цивільного захисту .
День Цивільного захисту проходив згідно з планом. Учні та особовий склад закладу ознайомилися із засобами індивідуального захисту, із правилами поведінки під час надзвичайних ситуацій, створенням системи цивільного захисту, метою якого є захист населення від небезпечних наслідків аварій і катастроф, від стихійного лиха, сильнодіючих отруйних речовин, використання зброї.
На єдиному уроці цивільного захисту учні 5-10-х класів вивчали будову  протигаза для захисту органів дихання, очей, шкіри обличчя від впливу ОР, РР, БЗ і деяких СДОР, а також від різних шкідливих домішок, що є в повітрі. Особлива увага приділялася підбору лицьової частини протигаза та правилам одягання протигаза на себе та потерпілого. Усі дії учні виконували самостійно, навчилися перевіряти, чи правильно складено протигаз та підібрано за розміром.
Класними керівниками проведено цікаві, пізнавальні бесіди, години спілкування, інформаційно-пізнавальні та виховні години  на теми «Цивільний захист, правила поведінки у надзвичайних ситуаціях», «Я під час надзвичайної ситуації», «Правила безпеки, правила життя»,  «Життя найвища цінність».
За сигналом «Увага всім!»  об 11-10  проведено евакуацію учнів та особового складу із приміщення. Добре спрацювали  педагоги та учні. Евакуація проведена чітко та організовано, здійснена за  чотири  хвилин.
Під час  Дня ЦЗ було  проведено перегляд навчальних фільмів «Надзвичайні ситуації», «Правила безпеки – правила життя» -   для учнів  6-10 класів, перегляд та обговорення мультфільмів  про правила поведінки під час надзвичайних ситуацій – для учнів 1-4 класів сприяло формуванню  здоров’язбережувальної компетентності. 
          У 3 та 5-А класі  відбулися зустрічі  з учасниками та ліквідаторами ЧАЕС Даніловим І.В., Чуйком П.М., журналістом делегації до сучасного міста Прип’ять  (Чорнобиль)   Колесніковим І.М.  та працівником МНС Івченком Т.М.
У 8-Б класі відбулося практичне заняття «Надання першої медичної допомоги в разі виникнення надзвичайних ситуацій», де студенти медичного училища  сприяли формуванню практичних навичок учнів в разі надзвичайної ситуації.
Протягом дня відбувався  конкурс малюнків на тему «Твоє розуміння надзвичайної ситуації», огляд плакатів «Безпека – запорука життя» та  здійснювався  фоторепортаж  учнями 10 класу.
Завершився День цивільного захисту  о 13-15 проведенням загальношкільної лінійки.       



 


















Немає коментарів: