Оголшення

До уваги батьків майбутніх першокласників! З 1 березня розпочато прийом заяв на зарахування до 1 класу нашого закладу. Ласкаво просимо!

Рекомендована публікація

Дистанційне навчання

  До уваги здобувачів освіти! Оновлена сторінка "Дистанційне навчання".

26 квітня 2019

Тиждень психології


Психологія – це наука про душу. Вона така ж різноманітна, як і душа людини Вивчати її цікаво, а застосовувати в реальному житті корисно і потрібно.
    23 квітня відзначається День психолога. До професійного свята в нашій школі був приурочений тиждень психології. Багато різноманітних заходів,проведених на цьому тижні, було спрямовано на популяризацію цієї науки, створення комфортного клімату  та сприяння згуртованості шкільного колективу.

    Розпочалася цікава програма з психології ще задовго до цієї дати з психологічної гри для учнів 8 – А та 10 класів. Вона називалася «Таємний друг». Ця гра здружує класний колектив, вчить бути уважним один до одного.
         Розпочався тиждень із діагностики настрою учнів до та після занять. Був проведений моніторинг «Індикатор настрою». Він показав, що переважна більшість учнів приходить до школи та йде з неї у доброму та задовільному настрої. Активну участь у організації опитування взяли учні 6 класу. Також проводилося опитування «Перехрестя». Воно стосувалося того, що хотілося б змінити учням та вчителям нашої школи.
       Не оминули увагою ми цього тижня і батьків учнів нашої школи. Тема психології звучала як на загальношкільних батьківських зборах, так і на класних. У 8-А класі були проведені нетрадиційні батьківські збори у формі інтерактивного кафе.
        Одним з найцікавіших заходів, проведених у рамках тижня психології, був загальношкільний захід «Цікава психологія». В ході цього заходу було проведено багато цікавих психологічних експериментів. Учні та вчителі школи взяли участь у цікавому «Трихвилинному тесті». Цей тест наочно показує як ми всі піддаємося маніпуляціям і як цю нашу рису можна використати проти нас. На прикладі вправи «Переказана історія» глядачі побачили як народжуються чутки.
    Гарний настрій забезпечували гумористи, що заряджали учасників заходу позитивними емоціями. Адже сміх, як відомо, продовжує життя і сповільнює старіння.
       Родзинкою заходу став виступ соціально – психологічного театру. У своїй виставі учні підняли актуальну в учнівському середовищі проблему  тролінгу в інтернеті та проблему шкідливих звичок. А також залучили до обговорення глядачів, що є особливістю такого виду роботи як соціально – психологічний театр.
       Кожна людини талановита по своєму. Це довели учні інклюзивної форми навчання. Адже наша школа є опорним закладом інклюзивної освіти міста.
На святі психології були оголошені найцікавіші побажання, які учні висловили один одному, вчителям та обслуговуючому персоналу школи за допомогою «Скриньки добрих побажань».
Завершив наш захід виступ ансамблю помічників психолога, з піснею «Побажання».
    Учні, вчителі та батьки щиро дякували за проведений захід практичному психологу школи Філоненку Валерію Григоровичу і всім учасникам, що створили свято з нагоди Дня психолога. Завуч школи, Тимошенко Ірина Миколаївна, висловила щиру вдячність від усіх присутніх та сподівання на продовження започаткованої традиції проведення Дня психолога в подібному форматі.






















Немає коментарів: