Оголшення

До уваги батьків майбутніх першокласників! З 1 березня розпочато прийом заяв на зарахування до 1 класу нашого закладу. Ласкаво просимо!

Рекомендована публікація

Дистанційне навчання

  До уваги здобувачів освіти! Оновлена сторінка "Дистанційне навчання".

17 грудня 2018

Тиждень історії та правознавства


Історія – скарбниця наших діянь,
 свідок минулого, приклад і повчання
 для сьогодення, застереження 
для майбутнього.
М. Сервантес
Всі ми є громадянами молодої незалежної держави – України, яка одержала світове визнання. Народ прагне, щоб Україна потрапила до групи високорозвинених держав. Тому на сучасному етапі нагальною потребою є виховання у школярів активної громадянської позиції, рис патріотизму, релігійної та національної терпимості, що не можливо без поширення правових та історичних знань. Важко переоцінити роль історичних знань для життя людини, адже саме досвід минулого сприяє формуванню свідомої особистості, яка здатна орієнтуватися в сучасних політичних та соціокультурних процесах.

З метою підвищення пізнавального інтересу до вивчення історії, правознавства, стимулювання творчої активності учнів   з 10 по 14 грудня у школі проходив тиждень історії та правознавства – це, по суті, творчий звіт учителя. Учні поринули у світ цікавого «історичного» життя, відчули себе справжніми мандрівниками складними, але захоплюючими стежинами минувшини, знавцями правових знань. Розпочався тиждень загальношкільною лінійкою та правознавчою п’ятихвилинкою до Дня захисту прав людини. Тимошенко І. М. повідомила учням, що саме в цей день у 1948 році Генеральною Асамблеєю ООН було прийнято Загальну декларацію прав людини та дитини. Учні підготували цікаву інформацію про права дитини та нагадали школярам, що немає прав без обов’язків. Також почала діяти виставка книг у шкільній бібліотеці.  Був оголошений конкурс малюнків та творів на тему «Правосуддя в Україні»


№з/п
Дата
Клас
Захід
Відповідальний
1.       
10.12.
5-10
Проведення загальношкільної лінійки. Відкриття  Тижня історії та правознавства. Правознавча п’ятихвилинка до Дня захисту прав людини.
Виставка книг у шкільній бібліотеці.
Тимошенко І.М.
Рева Г.Е.
Алєксєєва Л.В.
2.       

5-10
Конкурс малюнків та творів на тему «Правосуддя в Україні»
Тимошенко І.М.
3.       
11.12.
7
Гра «Історичний  марафон».
Рева Г.Е.
4.       

7-10
Правознавчий КВК
Тимошенко І.М.
5.       
12.12.
5-6
Виховний захід «Ми-нація єдина, твої ми діти, Україно»
Рева Г.Е.
6.       
12.12.
8
Екскурсія до суду
Тимошенко І.М.
Овчаренко Н.В., Терно Л.М.
7.       
13.12.
8
Гра «Історичний турнір»
Рева Г.Е.
8.       

9-10
Дебати на тему «Дискримінація як форма порушення прав людини»
Тимошенко І.М.
9.       
13.12.
8-10
Зустріч з представниками міграційної служби м. Лебедина
Тимошенко І.М.
Рева Г.Е.
10.  
14.12.
10
Гра «LG - Еврика» на тему «Видатні діячі України»
Рева Г.Е.
11.  

5
Відвідування шкільного музею
Рева Г.Е.
12.  


Підведення підсумків
Тимошенко І.М.
Рева Г.Е.

 Тиждень історії та правознавства створив сприятливі умови для виявлення набутих навичок у нестандартних ігрових ситуаціях та допоміг учням розширити й поглибити свої знання з предмету. Пам’ятайте безсмертний вислів М.Г. Рильського «Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього, хто не відає про славу своїх предків, той сам не вартий пошани».

















Немає коментарів: