Оголшення

До уваги батьків майбутніх першокласників! З 1 березня розпочато прийом заяв на зарахування до 1 класу нашого закладу. Ласкаво просимо!

Рекомендована публікація

Дистанційне навчання

  До уваги здобувачів освіти! Оновлена сторінка "Дистанційне навчання".

07 листопада 2018

Звучи, рідна мово!


День української писемності та мови був встановлений указом Президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора – автора «Повісті временних літ», послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.
07 листопада 2018 року учні 8-А класу (класний керівник Н.В. Овчаренко) стали учасниками літературно-музичного свята "Звучи, рідна мово!", що відбулося в Лебединському міському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва за підтримки працівників Лебединської міської бібліотеки №1.

«Мова — це найбільше і найдорожче добро кожного народу, говорить науковий співробітник художнього музею Алла Подвезько, – це жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, роздуми, досвід, почування». Тож, завдання заходу – виховання у підростаючого покоління почуття глибокої любові до української мови.
Восьмикласники нашої школи  змагалися у конкурсах на краще знання української мови з учнями 8 класу ЗОШ №3.  Мовний квест «Мова моя, ти чарівна зірниця» провела бібліотекар Валентина Гримайло. Учні читали скоромовки, продовжували прислів’я,  складали слова з окремих літер, зображали фразеологізми за допомогою пантоміми, тощо. 
Учасники показали вміння швидко вирішувати поставлені завдання, знаходити неординарні, дотепні відповіді. Атмосферу свята доповнили тематичні музейні предмети – література, підручники, посібники, документи та ужиткові предмети – письмове приладдя ХІХ-ХХ ст., а також чудова пісня солістки міського центру культури і дозвілля Олени Листопад. 






Немає коментарів: