Оголшення

До уваги батьків майбутніх першокласників! З 1 березня розпочато прийом заяв на зарахування до 1 класу нашого закладу. Ласкаво просимо!

Рекомендована публікація

Дистанційне навчання

  До уваги здобувачів освіти! Оновлена сторінка "Дистанційне навчання".

09 листопада 2018

До Дня української писемності та мови


                                       

Єдиний скарб у тебе – рідна мова. Заклятий для сусіднього хижацтва.
Вона твого життя міцна основа,
Певніша над усі скарби й багатства.
                                                             П. Куліш
Щороку 9 листопада вся Україна відзначає День української писемності та мови. Традиційно в нашій школі відбувається низка заходів, приурочених святу. Цьогоріч День української писемності та мови розпочався з урочистого відкриття «Рідна мова – краю батьківського пісня». Присутні дізналися про історію цього свята, тернистий шлях нашої мови, читці декламували вірші, акцентуючи увагу своїм виступом на важливості  української мови в сучасному житті. Патріотичним акордом було душевне виконання Губенею В. пісні «Україна», а танок учениць 7 та 9 класів запалив своєю енергетикою весь зал. Родзинкою заходу був виступ Удовиченко Д., випускниці Лебединської ЗОШ № 1, яка презентувала свою книгу «Дора». Урочисте відкриття було змістовним та цікавим. Учні ще раз переконалися, що рідна мова – це мова єднання, братньої любові та поваги, взаємопідтримки й розуміння.

На перерві всі охочі взяли участь у мовному флешмобі «Нас єднає мова»: продовжили речення «Говорю українською, бо…»,старшокласники допомагали молодшим школярам складати прислів’я про мову, учні 5 – 8 класів вишикувалися, утворивши напис
  Сьогодні в школі панувала особлива атмосфера: відбувся міський семінар учителів української мови та літератури «Формування національно-мовної особистості як пріоритетний напрямок сучасної школи». Педагоги загальноосвітніх закладів міста були активними учасниками всіх заходів і разом з учнями 8 – 10 класів долучилися до написання ХVІІІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, підтримуючи цим розвиток державної мови, пропагуючи грамотність, що є показником високої мовної культури.
Відзначення Дня української мови та писемності дало змогу учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови, її правопис; усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця.











Немає коментарів: