Оголшення

До уваги батьків майбутніх першокласників! З 1 березня розпочато прийом заяв на зарахування до 1 класу нашого закладу. Ласкаво просимо!

Рекомендована публікація

Дистанційне навчання

  До уваги здобувачів освіти! Оновлена сторінка "Дистанційне навчання".

20 листопада 2018

Толерантність врятує світ


16 листопада світ відзначає  Міжнародний день толерантності. Можливо, не всім знайоме це слово. І, на перший погляд, звучить воно абсолютно незрозуміло. Але значення, якие воно несе, дуже важливе для існування і розвитку людського суспільства. В наші дні толерантність розуміється перш за все як повага і визнання рівності, відмова від домінування та насилля, визнання права інших на свої думки та погляди. Отже, толерантність має на меті прийняття інших такими, якими вони є, і взаємодію з ними на основі згоди.

 Кожна людина у своєму житті здійснює як толерантні, так й інотолерантні вчинки. Але здатність вести себе толерантно може стати особистісною рисою і зможе забезпечити успіх у спілкуванні. Толерантні люди більше знають про свої недоліки та переваги. Вони критичні відносно до себе і не прагнуть у всіх бідах звинувачувати інших. Вони не перекладають відповідальність на інших. Толерантна людина не ділить світ на дві частини – чорне та біле, не робить акцент на розбіжностях між «своїми» та «чужими», тому готова вислухати та зрозуміти інші точки зору. 
До Міжнародного Дня толерантності у 5- Б класі, класний керівник, Василець Світлана Сергіївна, провела  виховну годину -  «Толерантність врятує світ». На виховній годині  були присутні гості – учасники представництва на Лебединщині громадської організації «Спортивний клуб інвалідів «Фенікс»». Присутні разом з учнями ознайомилися із значенням слова «толерантність», також учні створювали «Квітку толерантності», знаходили слова-синоніми до слова «толерантність», виконали вправу, яка показала, що всі люди – неповторні та унікальні. Також діти переглянули мультфільм «Просто так», який чітко виховує риси толерантності у людини, почули декілька повчальних притч про толерантність. Учням дуже сподобалися такі вправи, як «Яблука» та «Комплімент».
Зі словами подяки та закликів завжди бути толерантними до учнів звернулися керівник громадської організації «Спортивний клуб інвалідів «Фенікс»» - Чуйко Тетяна Миколаївна, директор школи - Прокопченко Наталія Анатоліївна  та учасники цієї організації.
На згадку про цю зустріч учні подарували всім гостям обереги, зроблені власними руками,  а Тетяна Миколаївна пригостила дітей смачними смаколиками.
Отже, спілкуймось толерантно, нехай кожен з нас пробудить в собі людські почуття щирості і доброти.














Немає коментарів: